رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی با بیان اینکه سالیانه ۵۰ میلیون قبض جریمه در کشور صادر میشود، گفت: پس از جریمه، ۴ برخورد توهین به مأمور، قصد تطمیع مأمور، تهدید مأمور و چانه زدن با مأمور از سوی رانندگان انجام میشود.
سردار محمد رویانیان امروز در اولین جلسه کمیته علمی اصلاح رفتار پلیس راهنمایی با مردم افزود: فقط ۲۲ درصد از رانندگان متخلف پس از اعمال قانون تخلف خود را می پذیرند و ۷۸ درصد از طریق ۴ روش توهین به مأمور قصد تطمیع مأمور، تهدیدمأمور و یا در صدد چانه زنی با مأمور برمی آیند.
وی پلیس راهنمایی و رانندگی را ویترین نیروی انتظامی توصیف کرد و گفت: سالیانه ۳ میلیون پلاک خودرو از سوی پلیس راهور صادر می شود و این در حالی است که ۳ میلیون گواهینامه و ۳ میلیون خدمات پس از شماره گذاری نیز طی یک سال به مردم ارائه می شود که این نشان دهنده نوع و سطح تماس پلیس راهور با مردم است که این نوع تماس در ایران بی نظیر است.
وی با اشاره به ارسال روزانه ۵۰هزار پیام کوتاه (SMS) از سوی مردم جهت اخذ دریافت خلافی خودرو گفت: هم اکنون روزانه ۵۰هزار تماس کوتاه از سوی مردم جهت دریافت صورت وضعیت خلافی خودرو ارسال می شود که پیش بینی می کنیم این رقم تا پایان سال به ۱۰۰هزار تماس افزایش یابد.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی با بیان اینکه رانندگانی که در خیابانها اقدام به لایی کشیدن می کنند قطعا مشکل روانی دارند گفت: این افراد باعث تحریک رانندگان دیگر و در نهایت ایجاد بی نظمی در ترافیک می شوند.
وی با اشاره به بروز مشکلات در زیرساختها گفت: به طور مثال خیابانهای تهران ظرفیت تردد یک میلیون خودرو را دارد ولی هم اکنون ۳ میلیون خودرو در تهران تردد می کند و در بعد ترافیکی نیز در تهران برای یکصدهزار خودرو پارکینگ وجود دارد و این در حالی است که ۳ میلیون خودرو در آن وجود دارد و نبودن پارکینگ در مکان های مناسب باعث بروز تخلف و در نهایت ایجاد ترافیک می شود.
رویانیان نداشتن ایمن کامل در وسایل نقلیه و نبودن متولی خاص ترافیک در کشور را از مشکلات دیگر ترافیکی ذکر کرد و گفت: جهت حل مشکلات ترافیکی در کشور نیاز به انسجام ملی وجود دارد.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی با اشاره به چالش های دورن سازمانی گفت: به روز نبودن سیستمهای آموزشی، نداشتن انعطاف پذیری لازم و نبودن سیستم های الکترونیکی از چالش های درون سازمانی است.
وی ادامه داد: هم اکنون در جهت کنترل وضعیت ترافیک مجبور به استفاده از نیروهای انسانی در زمان های طولانی هستیم که این غلط ترین روش در دنیا است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا در ادامه با اشاره به فعالیت های پلیس راهور در ایام نوروز گفت: مطابق آمار پزشکی قانونی در فروردین ماه با تلاش پلیس راهنمایی و استفاده از ظرفیت های رسانه ای موفق شدیم ، ۲۸۹ نفر کاهش تلفات رانندگی داشته باشیم که این کاهش کشته در طول ۱۰ سال گذشته بی سابقه بوده است.
سردار رویانیان ترافیک را به عنوان بارزترین نهاد رفتار اجتماعی توصیف کرد و گفت: برای رسیدن به انضباط و نظم اجتماعی باید از موضوع ترافیک آغاز کنیم؛ زیرا ترافیک نشاندهنده رفتار اجتماعی یک جامعه است.
وی ادامه داد:جامعهای به امنیت میرسد که قبل از آن در این جامعه احساس امنیت فراگیر ایجاد شود و در این صورت شاهد توسعه نظم عمومی در کشور خواهیم بود.